Čaj od đumbira je odličan napitak za jesenji i zimski period godine kada haraju brojni virusi i prehlade. Ovaj čaj blago ljutkastog ukusa često se koristi zbog svojih potencijalnih zdravstvenih prednosti, kao što su: jačanje imuniteta, smanjenje upala zahvaljujući anti-inflamatornim svojstvima, te smanjenje mučnine i poboljšanje probave,piše CityMagazine.
Osim toga, u čaj od đumbira možete dodati med, limun ili još neki začin po želji, što će mu obogatiti ne samo ukus, već i njegove nutritivne vrednosti. U nastavku sledi brz i jednostavan recept za ovaj izvrstan domaći napitak:
Čaj od đumbira
Sastojci:
Priprema:
1.Oljuštite đumbir i narežite ga na tanke kriške ili izrendajte.
2.U šerpicu ili manji lonac sipajte vodu i dodajte đumbir, pa pustite da provri.
3.Kada voda provri, smanjite temperaturu i kuvajte još 10-15 minuta, zavisno od toga koliko jak čaj želite.
4.Procedite čaj u šolje. Po želji, dodajte sok od limuna i zasladite medom ili šećerom i pijte dok je topao. Ako želite, možete dodati i druge začine poput cimeta ili karanfilića za dodatni ukus. Uživajte u ovom ukusnom i zdravom napitku!