Četiri Leskovčanke i jedan Vlasotinčanin dobitnici prestižnih stipendija “Dositeja” za studije medicine

Fond za mlade talente Vlade Republike Srbije, nakon sprovedenog konkursa dodelio je  najboljim studentima završne godine osnovnih akademskih i master studija, više od 1.600 stipendija “Dositeja”. Među dobitnicima prestižnih stipendija, kada su u pitanju osnovne studije medicine, nalaze se i četiri studentkinje iz Leskovca i jedan akademac iz Vlasotinca. Nagrade su dodeljene u palati Srbija u Beogradu.

Mladi Vlasotinčanin Stefan Stefanović i Leskovčana Jelena Videnović, oboje  studenti završne godine medicine na Univerzitetu u Nišu, sa ostvarenim prosekom 10  dobitnici su stipendije “Dositeja”.

Na polju medicinskih nauka, u Srbiji je ukupno dodeljeno 244 stipendija. Sa Medicinskog fakulteta u Nišu, petoro studenata je sa prosekom 10, među kojima su Stefan Stefanović i Jelena Videnović.

Stefan Stefanović, kako je rekao za Puls Juga, planira da nastavi specijalističke studije, ali je u dilemi da li da to bude interna medicina, pedijatrija ili onkologija. Jelena Videnović, takođe će nastaviti školovanje na studijama pedijatrije ili ginekologije.

Dobitnica stipendije je i studentkinja šeste godine medicine Univerziteta u Nišu, Danica Milenković, iz Razgojne sa ostvarenim prosekom 9,83. Kako nam je rekla, još uvek se nije opredelila za oblast, ali svakako planira dalje usavršavanje.

I mlada Leskovčanka, studentkinja završne godine medicine, Ana Živković, dobitnica je prestižne “Dositeje”. Ona je ostvarila prosek ocena 9,78, a želi da specijalističke studije posveti dermatovenerologiji.

Miljana Anđelković, iz Oraovice kod Grdelice, takođe je budući lekar i dobitnica stipendije “Dositeja”. Njen prosek je 9,71, a želja joj je da nastavi školovanje u oblasti interne medicine ili pedijatrije.

Ovi mladi ljudi samo su deo velikog broja akademaca sa  raznih visoko školskih državnih ustanova koji su ovih dana imali tu čast, da svojim radom, učenjem dobiju nagradu, stipendiju “Dositeja”.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top