Čokoladna torta – jedini recept koji vam je potreban

.

Čokoladna torta je, bez premca, najomiljeniji desert svih sladokusaca! Ko voli čokoladu ne priznaje poslasticu koja je ne sadrži, dok, sa druge strane, svaki desert sa njom prosto obožava! I dok postoje mnogobrojni recepti na temu čokoladne torte, klasik u vidu sočnog biskvita i bogatog krema od čokolade često je najbolji izbor, piše  CityMagazine.

S tim u vezi, danas sa vama delimo upravo takav receptjednostavan, a opet raskošan i savršeno ukusan:

Čokoladna torta

Sastojci:

Za biskvit:

 200 g tamne čokolade
 150 g maslaca
 200 g šećera
 4 jajeta
 100 g brašna
 1 prašak za pecivo
 Prstohvat soli

Za krem:

 300 ml slatke pavlake
 200 g tamne čokolade
 50 g šećera u prahu (po želji)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj, pa ostavite da se malo ohladi. Umutite jaja i šećer dok ne postanu svetla i kremasta smesa. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro promešajte. U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa lagano dodajte u čokoladnu smesu. Sipajte u podmazan kalup i pecite 25-30 minuta, pa ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj. Umutite slatku pavlaku dok ne dobije čvrst oblik. Polako dodajte otopljenu čokoladu i mešajte dok se sve ne sjedini.

.

Kada je biskvit ohlađen, presecite ga na pola. Na donji deo stavite polovinu krema, pa poklopite gornjim delom biskvita. Prekrijte ostatkom krema i ukrasite po želji (čokoladnim mrvicama, voćem, orašastim plodovima…). Ostavite tortu u frižideru najmanje 2-3 sata ili, idealno, preko noći kako bi se svi ukusi fino povezali. Secite tortu na željeni oblik i uživajte! Prijatno!

.

.

Izvor: CityMagazine

.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top