Čokoladna torta je, bez premca, najomiljeniji desert svih sladokusaca! Ko voli čokoladu ne priznaje poslasticu koja je ne sadrži, dok, sa druge strane, svaki desert sa njom prosto obožava! I dok postoje mnogobrojni recepti na temu čokoladne torte, klasik u vidu sočnog biskvita i bogatog krema od čokolade često je najbolji izbor, piše CityMagazine.
S tim u vezi, danas sa vama delimo upravo takav recept – jednostavan, a opet raskošan i savršeno ukusan:
Čokoladna torta
Sastojci:
Za biskvit:
Za krem:
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj, pa ostavite da se malo ohladi. Umutite jaja i šećer dok ne postanu svetla i kremasta smesa. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro promešajte. U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa lagano dodajte u čokoladnu smesu. Sipajte u podmazan kalup i pecite 25-30 minuta, pa ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj. Umutite slatku pavlaku dok ne dobije čvrst oblik. Polako dodajte otopljenu čokoladu i mešajte dok se sve ne sjedini.
Kada je biskvit ohlađen, presecite ga na pola. Na donji deo stavite polovinu krema, pa poklopite gornjim delom biskvita. Prekrijte ostatkom krema i ukrasite po želji (čokoladnim mrvicama, voćem, orašastim plodovima…). Ostavite tortu u frižideru najmanje 2-3 sata ili, idealno, preko noći kako bi se svi ukusi fino povezali. Secite tortu na željeni oblik i uživajte! Prijatno!
Izvor: CityMagazine