Dubai čokolada osvojila svet: Novi Pazar centar proizvodnje ovog slatkiša

Novi Pazar dobro je poznata gastronomska destinacija kako u zemlji tako i u regionu. Neka od tradicionalnih novopazarskih jela poput mantija dospela su i na sam vrh vodećih svetskih gastronomskih vodiča. Zato i ne čudi što je Novi Pazar postao jedan od prvih gradova u regionu gde je počela sa proizvodnjom trenutno najpopularnija svetska poslastica Dubai čokolada.

Vest o njemu zaokupirala je brojne medije, a posebno društvene mreže. Reč je o Dubai čokoladi. U jednoj pekari u centru Novog Pazara dnevno se proda stotinak Dubai čokolada. Vredne radnice nekada teško i mogu da stignu da naprave dovoljan broj ovih čokolada. Prema rečima vlasnice pekare,”Kesko”, Sanite Kahrović, čokoladni bum u Novom Pazaru je počeo slučajno.

“Mi smo videli da je Dubai čokolada popularna na društvenim mrežama i pokušali smo da je napravimo. Ispala je sjajna i rešili smo da krenemo sa proizvodnjom. Naše mušterije su prepoznale kvalitet i evo zaista sjajno ide”, objašnjava Kahrović.

Ova devojka tvrdi da je za veliku popularnost novopazarske Dubai čokolade zaslužan isključivo kvalitet sastojaka.

“ Koristimo pravu belgijsku čokoladu, kvalitetan krem od pistaća i naravno kadaif koji nabavljamo na najboljem mestu. Mi smo osim te klasične Dubai čokolade počeli sa proizvodnjom i nešto drugačijih ukusa, odnosno dodajemo još neke arome poput pomorandže, mandarine i slično. Takođe, pravimo i Dubai torte, Dubai kolačiće i sve vrste Dubai slatkiša”, kaže vlasnica pekare u kojoj se proizvodi Dubai čokolada.

Da je veliko interesovanje za ovu poslasticu i dalje prisutno u Novom Pazaru govori i činjenica da ni cena od 850 dinara za jednu čokoladu nije smanjila broj mušterija u ovoj pekari, koji često odlučuju da ovu čokoladu i poklanjaju svojim rođacima, prijateljima.

Novopazarska Dubai čokolada šalje se i u gradove regiona, a malena pekara  Kesko postala je obavezno mesto za sve turiste i posetioce koji dolaze u Novi Pazar.

Autor: Katarina Radović Jovanović, Novi Pazar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top