Evo koji lekovi treba da se nađu u vašoj torbi za putovanje

Letnje vreme je idealno za razna putovanja. Sunce i vesela atmosfera dobra su motivacija da se uputite na put i iskoristite godišnji odmor koji već neko vreme niste znali da iskoristite.

I dok se spremate za put i pakujete kofere, nije loše da ponesete i lekove za kućnu upotrebu, jer nikad ne znate šta bi vam se moglo dogoditi na tom istom putovanju. Od mučnine i glavobolje do ogrebotina i bolova u stomaku, piše Danas Online  .

Zbog toga je važno poneti lekove protiv bolova i temperature u obliku tableta, sirupa ili supozitorija za decu. Što se tiče kompleta prve pomoći, kada su u pitanju rane i povrede, pri ruci držite sredstva za površinsku negu rana poput alkohola, antibiotika za nanošenje na kožu, sterilne gaze, zavoja i gipsa.

Evo  detaljne liste stvari koje vaša mini apoteka treba da sadrži: obične maramice, alkohol za dezinfekciju, zavoji i flasteri, antibiotik za upotrebu na koži. Zatim, supozitorije za decu za bol, temperature, Ibuprofen, paracetamol i aspirin.Neizostavni su i probiotici, koji pomažu kod problema sa varenjem. Takođe, treba poneti i kapi za nos, kapi za oči, proizvode za zaštitu od sunca, sredstvo protiv alergija i ujeda buba.

Izvor: Danas Online

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top