Kafa veoma zdrava ako je pripremimo na pravi način: Evo gde većina greši

Američki gastroenterolog Sorab Seti, koji se školovao na Harvardu upozorio je da kafu često pijemopogrešnoi tako štetimo svom organizmu. Seti kaže da ispijanje kafe ne mora biti štetno, ako to radimo na pravi način,piše CityMagazine.

Kafa je apsolutno sjajna za vaš mozak, creva i jetru“, rekao je 42-godišnji doktor, prenosi Klix.

On objašnjava da polifenoli koji se nalaze u kafi mogu podstaći razmnožavanje dobrih bakterija i poboljšati fokus i pamćenje.

Potom je upozorio: „Dodavanje šećera kafi povećava nivo šećera u krvi i povećava zapaljenja, što nije dobro. Uzmite u obzir druge zaslađivače. Druga greška je nekorišćenje organske kafe“.

Sada je kafa jedan od najpesticidnijih useva i vi zaista ne želite da konzumirate pesticide“, napomenuo je. Takođe, njegov treći savet je onaj koji često iznenadi njegove pacijente.

Ako patite od refluksa kiseline, nemojte odustati od kafe. Umesto toga, dr Seti predlaže prelazak na tamnije pečenu kafu, jer ona sadrži manje kofeina i stoga je „nežnijaza želudac.

Ako vas ne muči gorušica, lagano pržena kafa bi mogla biti vaš najbolji izbor.

Izvor: CityMagazine

.

.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top