Ne može i ne treba sve da bude savršeno: Laguna i pulsjuga.rs poklanjaju knjigu „Zamka perfekcionizma“

.

Živimo u svetu visokih standarda i očekivanja gde je uvek potrebno pomerati granice. Sindrom izgaranja i različite vrste depresije izazvani spojem intenzivne konkurencije na poslu, poređenja sa drugim ljudima na društvenim mrežama i helikopter-roditeljstvom u sve većem su porastu. Društvo nam stalno šalje poruku da želimo više i da moramo biti savršeni da bismo to postigli.

Knjiga „Zamka perfekcionizma“ britanskog psihologa Tomasa Karana istražuje opasnosti koje sa sobom nosi nametnuti perfekcionizam i kako potraga za savršenstvom može uticati na naše mentalno zdravlje, dovesti do iscrpljenosti, depresije i osećanja neuspeha. Autor istražuje zašto je to zamka, otkriva kako da je izbegnemo i pokazuje kako da izgradimo kulturu koja slavi radosti nesavršenstva.

.

Ako ste se ikada osećali preplavljeni potrebom da se takmičite da biste dobili nešto više ili da biste bili najbolji, „Zamka perfekcionizma“ je za vas. Naučite da prioritet date onom što je važno, da se suočite sa svetom kakav jeste tako što ćete prihvatiti moć „dovoljno dobrog“ u svom životu. Knjiga nudi alternativni pristup, podstičući nas da prihvatimo „dovoljno dobro“ umesto beskrajne potrage za savršenstvom. Knjiga takođe pokazuje kako se izboriti sa pritiscima okoline koji deluju pogubno na nas.

.

Tomas Karan je britanski psiholog, profesor psihologije na Sveučilištu u Batu, gde se bavi istraživanjem i poučavanjem na području psihologije uspeha, motivacije i perfekcionizma. Njegova doktorska disertacija bavila se uticajem društvenih faktora na perfekcionizam i psihološko blagostanje. Poznat je i po TED govoru o perfekcionizmu koji je pregledan više od tri miliona puta.

.

Knjigu „Zamka perfekcionizma“ možete pronaći u knjižari u Leskovcu koja se nalazi na adresi Bulevar oslobođenja 89, ali i svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

.

Za sve vas naše poštovane čitaoce i pratioce FB stranice Puls Juga, poziv, da nakon što pročitate ovaj promo tekst o novoj knjizi, potrudite se da ona bude vaša.Kako? Da vas podsetimo, lajkujte, komentarišite, delite ovaj i druge naše tekstove.Prestižna izdavačka kuća Laguna i magazin Puls Juga, nastavljaju da vas nagrađuju.Neka ova knjiga bude vaša, srećno!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top