Republički Fond za PIO: Raspisan oglas za penzionere za besplatno korišćenje banja

Od 9.do 25.januara ove godine traje oglas koji je raspisao Republički Fond za penzijsko invalidsko osiguranje,za podnošenje prijava za upućivanje na rehabilitaciju korisnika  penzije za 2024. godinu.

“Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno stacionarnim ustanovama i banjsko klimatskim  lečilištima,imaju korisnici starosnih,invalidskih i porodičnih penzija,sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije.Trajanje je deset dana, a uslov je da penzija iznosi do 39.850 dinara”,rekla je Marina Manojlović, direktorka Filijale Fonda PIO u Leskovcu.

Kako je objasnila,pravo da se prijave na oglas,imaju svi penzioneri, koji osim naznačenog iznosa penzije,nemaju druga lična primanja.Takodje,uslov je i da ovu rehabilitaciju nisu koristili u predhodne  četiri godine, počev od 2020.do 2023. godine.

“Uz prijavu je potrebna i dokumentacija koja podrazumeva, penzijski ček,prijavu koja je popunjena na propisanom obrascu i medicinsku dokumentaciju,ukoliko je korisnik ima, ali koja nije obavezna”, naglašava Manojlovićeva.

“Prijave se podnose udruženjima penzionera sa područja Jablaničkog okruga. Takodje, ova udruženja će objaviti i rang listu penzionera koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju i to dvadesetčetvrtog radnog dana od datuma isteka oglasa”,kaže naša sagovornica.

Inače, na spisku srpskih banja u kojima penzioneri mogu da koriste besplatnu rehabilitaciju u specijalnim bolnicama, najbliže za Jablanički okrug jesu Sijarinska, Bujanovačka, Vranjska,Niška,Prolom i Soko Banja. Na spisku su i  banje i specijalne bolnice u Vrdniku, Apatinu,Kanjiži, Ivanjici, Novoj Varoši,Novom Pazaru, Mladenovcu i Čajetini. Takođe, mogu se koristiti i Mataruška,Ribarska, Gamzigradska, Bukovička u Aranđelovcu, Gornja Trepča, zatim u Melencima,Starom Slankamenu, Vrnjačka, Lukovska  i Banja Koviljača.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top