Slavnoj Srpkinji čije haljine obožava Kejt Midlton uručeno prestižno priznanje u Bakingemskoj palati | City Magazine

Modna dizajnerka Roksanda Ilinčić dobila je juče najviše priznanje CBE za svoj doprinos u modnom dizajnu. Najviši orden Britanske imperije jeste viteški orden kojim se nagrađuju doprinosi umetnosti i nauci kao i rad sa dobrotvornim i socijalnim organizacijama i javna služba izvan državne službe.

Roksanda Ilinčić je već decenijama cenjeno ime na svetskoj modnoj sceni. Njene kreacije je mnoštvo puta nosila i Kejt Midlton i mnoge druge svetske zvezde. O Roksandinom priznanju piše i Daily mail kao umetnici iz Beograda.

Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

„Mnogo sam razmišljala o tome šta bi trebalo da obučem i šta je prikladno za ovaj događaj, ali takođe sam želela da unesem element nečega što radim i po čemu sam veoma poznata, a to je skulptura, arhitektura, umetnost, i mislim da sam uspela da spojim sve to – određene tradicionalne elemente i nešto malo nesvakidašnje“, rekla je o svom modnom izdanju.

Foto: Yui Mok / AFP / Profimedia

U Bakingemskoj palati pojavila se u raskošnoj haljini u kraljevskoj ljubičastoj boji. Genijalnost njenog dizajna došla je do izražaja, a strukiran crni sako odlično se uklopio sa ostatkom stajlinga.

Podsetimo, Kejt Midlton poput kralja pauzira od javnih angažmana zbog operacije abdomena, oporavljaće se dva do tri meseca. Zbog takvog stanja deo dužnosti pripao je princezi Ani. Pored nje, koja je i uručila pomenuta priznanja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top