Topla čokolada – najbolji recept za omiljeni jesenji napitak

Topla čokolada je jedan od omiljenih napitaka tokom hladnijeg perioda godine. Ukusna i topla, čokolada spremljena na ovaj način ne samo da nas greje i krepi, već nam i popravlja raspoloženje budući da čokolada sadrži serotonin – hormon sreće. Osim toga, vanila, koju takođe možete dodati, ima antistresno dejstvo, zbog čega nas ovako spremljena topla čokolada opušta i smiruje nakon teškog i napornog dana, piše CityMagazine

.

Uz mekano ćebence i omiljeni film ili knjigu, topla čokolada donosi savršen ugođaj koji popravlja i najtmurniji dan. Ono što je najbolje od svega je što ovaj napitak možete pripremiti vrlo lako za svega nekoliko minuta – u nastavku otkrijte kako:

Topla čokolada

Sastojci:

 2 šolje mleka (možete koristiti i biljno)
 100 g tamne čokolade (min. 70% kakaa)
 1-2 kašičice šećera (po ukusu)
 1/2 kašičice vanile (po želji)
 prstohvat soli
 šlag ili maršmelou za serviranje (po želji)

Priprema:

1.U srednje velikom loncu zagrejte mleko na srednjoj temperaturi, ali nemojte da provri.
2.Dok se mleko zagreva, sitno iseckajte tamnu čokoladu. Kada mleko bude toplo, dodajte čokoladu i mešajte dok se potpuno ne istopi.
3.Kada se čokolada otopi, dodajte šećer, vanilu i prstohvat soli, pa dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
4.Sipajte toplu čokoladu u šolje i po želji ukrasite šlagom ili maršmelouima i uživajte u svojoj ukusnoj toploj čokoladi!

Ovaj ukusni napitak možete dodatno začiniti cimetom ili čilijem za malo pikantnosti.

Izvor: CityMagazine

.

.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top