Treća knjiga Jevremova:Laguna i pulsjuga.rs poklanjaju knjigu „Utvare“ Branislava Jankovića

U završnom delu trilogije o Jevremu Utviću, ovaj raspop i istražitelj kreće da otkrije ubicu svog najboljeg prijatelja Jusufa Bulatovića. Na tom putu, svojevrsnom hodočašću, on shvata da je to potraga za samim sobom.

.

I da su utvare blizu.

.

Prema rečima Branislava Jankovića, „Utvare” nisu tek još jedna detektivska priča, rebus koji Jevrem Utvić mora da reši, zagonetka zapretena u hodnicima 19. veka. Ova knjiga je, pre svega, suočavanje glavnog junaka sa samim sobom, sopstvenim avetima i grehovima. Stariji i (pomalo) mudriji, Jevrem pravi rekapitulaciju svog života – svega onoga što je uradio, a više onoga što nije, u želji da se napokon pomiri sa Bogom, živima i mrtvima“.

.

Za razliku od prva dva dela trilogije o raspopu i istražitelju, „Utvare“ su, ističe autor, „pisane u prvom licu, dajući Jevremu priliku da nam sâm saopšti svoje strahove i želje. Roman sam pisao skoro tri godine, tražeći najbolji način da spasim dušu svog junaka. Ne znam da li sam uspeo u tome, čitaoci će presuditi. Ako jesam, onda je i moja duša spasena“.

.

„Utvare“ možete pronaći u knjižari u Leskovcu koja se nalazi na adresi Bulevar oslobođenja 89, ali i svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

.

Roman „Utvare“, može biti vaš dragi naši čitaoci.Nakon što pročitate ovaj tekst, lajkujte, komentarišite, označite nekog kome bi namenili ovo vredno književno delo i to sve na našoj FB stranici Puls Juga. Naš magazin nastavlja saradnju sa najprestižnijom izdavačkom kućom u Srbiji, Lagunom.Nastavite da nas pratite, čitate i preporučujete vašim prijateljima.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top